Het gebruik van Poppers

Poppers

Poppers

Om te beginnen, wat zijn Poppers precies? Het is een naam die gekoppeld is aan specifieke vloeibare middelen die een korte werking hebben op het menselijk lichaam. Deze vluchtige stoffen worden voornamelijk in kleine glazen flesjes op de markt gebracht. Het middel wordt voornamelijk gebruikt op feesten en partijen onder de jongeren doordat het een korte (zogeheten) rush geeft. Dit is meestal een rush van maximaal 1 a 2 minuten. Naast het gebruik van dit product op feesten en partijen wordt het ook veel gezien in de gayscene en bij swingkoppels. De vloeistof heeft namelijk een lust verhogende werking doordat het een stimulerend effect heeft. Zo heeft het een spierontspannend effect op de kringspier. Daarnaast heeft het ook een erotisch versterkend effect op het gebied van voor- en seksspel.

Verbonden risico’s

Het is logisch dat bij het gebruik van zulke middelen ook risico’s verbonden zijn. Om de inname van Poppers zo veilig mogelijk te houden zijn hier een enkele tips:

Gebruik het middel niet in combinatie met erectiemiddelen. Ze hebben beide vaatverwijdende werking en kunnen elkaar daardoor versterken. Gebruik ze met mate om hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, huiduitslag en kotsen te voorkomen. Daarnaast oppassen met vuur, omdat het brandbaar is.